O nama

Dječji vrtići „Radost“ Poreč obavlja djelatnost predškolskog odgoja i obrazovanja djece od navršene jedne godine do polaska u osnovnu školu. Osnivač ustanove je Grad Poreč.

Sjedište ustanove je u matičnom vrtiću u Poreču, Rade Končara 7.

Djelatnost predškolskog odgoja i obrazovanja provodi se u matičnom vrtiću i u područnim vrtićima:

  • DV „Radost I“ Poreč, R. Končara 7,
  • PV „Radost II“ Poreč, O.Keršovanija 14,
  • PV Kaštelir, Kaštelir, Brnobići 39,
  • PV Kaštelir jaslice, Kaštelir, Kaštelir 25,
  • PV Vižinada, Vižinada, Vižinada 108,
  • PV Sv.Lovreč, Sv. Lovreč, Gradski trg 1,
  • PV Baderna, Baderna 4,
  • PV Žbandaj, Poreč, Žbandaj 34 A.

U gradskim jaslicama i vrtiću provodi se 10 satni redovni program , ukupno 6 odgojnih skupina od 1. do 3. godine života i 11 odgojnih skupina od 4. do 6. godine života. U PV „Radost II“ u jednoj odgojnoj skupini provodi se 10 satni redovni program obogaćen sadržajima katoličkog vjerskog odgoja. Za provođenje ovog programa vrtić ima suglasnost Ministarstva.

U svim područnim vrtićima provodi se 6 i 10 satni redovni program.

U Područnom vrtiću u Kašteliru formirane su dvije vrtićke odgojne skupine i jedna jaslička odgojna skupina, u Svetom Lovreču jedna odgojna skupina a u Baderni jedna jaslička i jedna vrtićka odgojna skupina.

U Područnom vrtiću Žbandaj formirane su dvije odgojne skupine od 1. do 3. godine života i dvije odgojne skupine od 4. do 6. godine života.

U Područnom vrtiću Vižinada provodi se 6 i 10 satni redovni program obogaćen sadržajima engleskog jezika. Vrtić ima suglasnost Ministarstva za provođenje ovog programa. Organizirane su dvije odgojne skupine.

Programe odgoja i obrazovanja djece predškolske dobi ( redovni i javni programi ) provode odgojitelji predškolske djece.

Vrtić organizira i program predškole za djecu u godini prije polaska u osnovnu školu koja nisu obuhvaćena redovnim programom predškolskog odgoja. Program se organizira tijekom pedagoške godine u ukupnom trajanju od 250 sati.

U našim vrtićima u redovne programe integrirana su djeca s teškoćama u razvoju.

Rad u vrtićima organiziran je od ponedjeljka do petka.

Radno vrijeme vrtića:

A) 10 satni program od 6,30 do 16,30 sati

B) 6 satni program od 7 do 13 sati