Iz vrtića u školu

Evo jednog od načina kako ja kao roditelj mogu provjeriti i procijeniti koliko je moje dijete spremno za polazak u školu.

Vjerojatno se pitate ?

  • što sve to moje dijete zna, a potrebno mu je za školu? Jednostavno napišite na jedan papir sva usvojena, znanja, vještine koje posjeduje vaše dijete a treba mu za početak školovanja / npr, piše, crta, zna brojati do..pjeva, pliva, sam se oblači, svlači…/
  • što još ne zna a bilo bi dobro da zna /npr. ostati sam kod kuće, plivati, napisati svoje ime…/
  • i što ja kao roditelj mogu učiniti da moje dijete to nauči, usvoji, savlada, te tko mi još osim mene može pomoći u tome.

Mi smo ustanova koja Vam u tome pomaže u svakodnevnom  neposrednom radu  odgojiteljica s vašom djecom. One ih pripremaju kroz sadržaje, uvažavajući dječje interese, iskustva, znanja u okruženju u kojem žive, potičući razvoj samostalnosti, socioemocionalni razvoj i građanske kompetencije, spoznajni razvoj, razvoj govorne, likovne i glazbene komunikacije te tjelesni razvoj i motoriku.

Osim neposrednog rada s djecom na raspolaganju su vam stručni suradnici vrtića koji će u individualnim razgovorima rješavati zajedno s vama vaša pitanja i nedoumice oko polaska vašeg djeteta u školu.