IZ DJEČJIH RADOVA NIKNUT ĆE ŠUMA!

U 11. kreativni likovni natječaj DUKATA, pod nazivom „ ŠUMA I JA – PRIJATELJA DVA“, uz djecu 1.- 4. razreda osnovne škole, ove su godine  prvi put uključene predškolske ustanove s radovima djece u godini prije polaska u školu.

Iz našeg vrtića,  u natječaj su se uključili predškolci iz pet mješovitih odgojno-obrazovnih skupina: DV „Radost I“ odgojne skupine Sobe 3 i 4, DV „Radost II“ odgojna skupina Sobe 5 i dvije odgojne skupine PV Vižinada.

Osim pojedinačnih nagrada koje stručni žiri odabire u pet kategorija prema uzrastu, u šestoj kategoriji jedan se rad nagrađuje i od strane publike. Tako je likovni rad Mie Gruić, polaznice DV „Radost I“, odgojne skupine koju vode odgojiteljice Dolores Ritossa i Sabina Zulijani ušao u finale od gotovo 10 200 radova  i konkurirao za nagradu publike koja se birala na Dukatovoj Facebook stranici početkom veljače.

Dukat će ovoga proljeća, drugu godinu zaredom, u suradnji s Hrvatskim šumama, za svaki pristigli rad, posaditi još veću šumu – od 11.000 sadnica! Iz dječjih radova tako će niknuti još jedna šuma!  Željom, trudom i kreativnošću Dječjeg vrtića „Radost“ Poreč-Parenzo u toj šumi naći će se i rasti 39 stabala.

Zahvaljujemo svim sudionicima, djeci i odgojiteljicama, čije su maštovite likovne interpretacije predstavljale naš vrtić.  Svima koji su glasali zahvaljujemo na podršci!

Likovni rad: Mia Gruić, 6,2 g.