Porečka staza Djeda Mraza

Dolazak Djeda Mraza započeo je na Trgu Matije  Gupca u sunčanom zimskom ugođaju.  Dok su djeca čekala  Djeda Mraza  pažljivo su pratila  kazališnu predstavu „Princeza i žabac“ koja je istaknula svevremensku poruku o tome kako se dobro dobrim vraća.

Nakon sretnog   završetka ljubavne priče o princezi i žabcu koji se pretvorio u princa  uslijedio je dolazak Djeda Mraza. Razdragano dočekan razgovarao  je s djecom pri čemu nije skrivao radost što je među njima.

Nakon što se odmorio od dalekoga puta, došao je u vrtić kako bi od djece  čuo njihove priče o tome što su radili, čega se vole igrati i koje  su poklone poželjeli. Ima još nešto….obećao je Djeda Mrazici da će joj pokazati dječicu koju je obišao te se s njima i slikao.

Fotografije će izložiti iznad kamina koji uvijek gori jer je u kraju u kojem on živi jako hladno. Kako u  Istri nema snijega te sobovi nisu mogli doći s njim, nije uspio sam donijeti poklone u vrtić već ih je podijelio  u Vili Polesini. Svima je darovao i kazališnu predstavu.

I djeca su htjela iznenaditi Djedicu te su mu prije podjele paketića na gradskom Adventu pripremila glazbeni i plesni program. Sve njemu u čast!