Predškolci na predstavi Gradskog kazališta lutaka Rijeka

Kako je i planirano, pedesetak predškolaca DV „Radost I“  u pratnji odgojiteljica, članova stručnog tima i asistentica uputilo se početkom mjeseca prosinca u Rijeku kako bi pogledali lutkarsku kazališnu predstavu „Snjeguljica“.

I  djeca i odrasli suglasni su s tim da je Gradsko kazalište lutaka Rijeka najljepše  mjesto za doživljaj dječje predstave. Tako je i bilo…..

Nakon povratka s puta nije se krilo oduševljenje i želja za ponovnim odlaskom u svijet kazališta. Niti Riječka bura koja ih je dočekala nije umanjila doživljaj vječne priče o Snjeguljici  nastaloj prije 200 godina.

Ali,ova je ispričana priča bila o Snjeguljici našoj suvremenici. Snjeguljicu je sustigla maćehina otrovna jabuka, ali u obliku današnjih izazova. Obogativši se na vlastitom brendu, postala je tajkunica i nekako, usput, u kovitlacu društvenih događanja i željom za gomilanjem materijalnoga, izgubila iz vida vrijednosti koje čovjeka čovjekom čine.  Tako se Snjeguljica ponovno našla u vlastitoj bajci i sjetila onoga što je u životu zaista važno. Za to su se pobrinuli njezini stari prijatelji, šašavi patuljci, koji spašavajući Snjeguljicu, spašavaju i naš svijet. Jer kakav bi to svijet bio u kojemu nemoguće nije moguće?!

Iako ove riječi zvuče ozbiljno Snjeguljica i njezinih sedam patuljaka nasmijala su i razveselila  djecu, a one nešto starije vratila  tradicionalnim vrijednostima.

Za to se pobrinula autorska ekipa redatelja, dramaturginje, kreatorice lutaka i scenografije, skladatelja glazbe i neizostavni glumci. A, na kraju predstave i Sv. Nikola!